Avbytare: Hampus Olsson, Christofer Bassini, Andreas Sonesson, Nicklas Mattsson och Sebastian Grönberg.

Christoffer Bassini ut - Arman Brkic in 45 min
Arman Brkic ut - Rickard Andersson in 70 min
Ernad Crnojevic ut - Arman Brkic in 80 min

MATCHKOMMENTARER
ÖT Smygehuk gjorde hela 7 ändringar i startelvan sedan senast. Hampus Olsson gjorde comeback efter några månaders frånvaro, 34-årige Rickard Andersson som egentligen slutat ställde upp och startade till och med, återvändaren Andreas Sonesson återfanns på bänken och i mål stod Joel Gustafsson. Med få mittbackar tillgängliga testades Johan Hellström som mittback tillsammans med Adam Norén som återvände till laget efter att ha varit borta två matcher.
Kosova inleder matchen med att äga mer boll och de försöker hela tiden hitta in bakom vår backlinje med sina snabba forwards. ÖT Smygehuk har lite otur när Rickard Andersson är på väg att bli fri med bollen studsade precis över hans fot och chansen rann ut i sanden. I den 19:e minuten vänder Denis Malovic spelet fint ut till höger där Carl Odell slår ett inlägg mot Vasko Mitrovic som nickar men det blev inget farligt. I den 21:a minuten går Rickard Andersson ut och in kommer Hampus Olsson. I den 24:e minuten skjuter Kosova ett lobbskott från 30 meter som Joel Gustafsson gör en fin parad på och tippar ut. I den 27:e minuten går Arman Brkic ut och in kommer 16-årige Christofer Bassini. I den 36:e minuten kommer Kosova runt på sin högerkant och spelar snett bakåt mot straffpunkten där en Kosovaspelare skjuter direkt men Joel Gustafsson gör en fin räddning. I den 39:e minuten slår Kosova en hörna som nickas bort av ÖT men en Kosovaspelare står på 16-meterslinjen och laddar för skott och bollen far in i mål till 1-0 vilket står sig till pausen. Christofer Bassini går nu ut och in kommer Arman Brkic.
Andra halvlek hinner knappt starta innan Kosova kommer fram på vänsterkanten där Joel Gustafsson rusar ut och fäller Kosovaspelaren och domaren blåser och pekar på straffpunkten. Joel får ett gult kort. Kosovaspelaren lägger bollen tillrätta men skjuter straffen i stolpen och ut. ÖT Smygehuk kontrar nu och man frispelar Vasko Mitrovic som kommer fri mot den utrusande målvakten och Vasko petar bollen förbi målvakten som glidtacklar och fäller Vasko. Solklar straff och rött kort! Domarna väljer oförklarligt att fria hela händelsen. Om de anser att Vasko "filmade" så borde väl han fått ett gult kort i så fall? ÖT Smygehuk fortsätter att försöka pressa högt och hota på djupet. I den 55:e minuten har ÖT Smygehuk ett bra anfall där Arman Brkic spelar in från vänsterkanten i mitten till Denis Malovic som skarvar fram till Hampus Olsson som sätter kvitteringen till 1-1 med en elegant chip. Linjemannen vinkar av för offside!!! Medresta ÖT supportrar säger efter matchen att målet borde godkänts då Hampus inte var offside! Fortfarande 1-0. Straff mot oss, utebliven straff till oss och rött kort på deras målvakt samt ett felaktigt bortdömt mål för offside inom loppet av 10 minuter kan sänka vilket lag som helst. Luften går ur oss... I den 56:e minuten slår Kosova ett inlägg som man stöter in till 2-0 från nära håll. I den 69:e minuten kontrar Kosova där Joel Gustafsson rusar ut och räddar första avslutet men en fri Kosovaspelare kan nicka in 3-0. I den 70:e minuten går Arman Brkic ut och in kommer Rickard Andersson. I den 71:a minuten slår Denis Malovic en lång boll ut på högerkanten till Hampus Olsson som tar sig runt försvararen och spelar snett bak till Thom Nilsson som placerar in 3-1 intill bortre stolpen. Detta var Thoms 3:e seriemål i år. Nytt mod i Torparna med 19 minuter kvar och vi flyttar upp positionerna i jakten på fler mål. I den 73:e minuten slår Vasko Mitrovic ett inlägg mot Rickard Andersson som med en flygande spark tvingar målvakten till att göra en kvalificerad räddning uppe vid vänstra krysset ut till hörna. I den 80:e minuten går Ernad Crnojevic ut och in kommer Arman Brkic. I den 81:a minuten skjuter Arman Brkic en bra frispark som slickar stolpen. I den 84:e minuten slår Kosova en hörna där en fri spelare enkelt kan nicka in 4-1 metern från mål. I den 87:e minuten bryter Kosova in från vänsterkanten och skjuter ett bra skott som går in i mål vid den bortre stolpen till 5-1.
Resultatet speglar kanske inte matchen men siffrorna ljuger inte och Kosova vann rättvist.
I nästa match väntar FC Trelleborg på söndagen den 4:e september klockan 14:00 på Smygehamns IP.